Határtalanul – Pályázati információk

Megjelent a Határtalanul 2022/23-es pályázat kiírása, mely a következő tanév hetedikes osztályos diákcsoportjainak kárpát-medencei utazásait támogatja. A pályázat részleteit a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján találják meg.

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. július 15. 14:00.

Az utazások 2022. szeptember 1. és 2023. augusztus 31. között valósulhatnak meg.

Minden velünk utazó iskola pályázatának elkészítésében segítünk.

A pályázat támogatja az utazás, szállás, ellátás és a programok költségeit.

Az általunk összeállított útvonalak tájékoztató jellegűek és nem kizárólagosak. Kérésre a Határtalanul! pályázathoz (és nem csak) az osztályra szabott ingyenes kirándulás-programot és árajánlatot készítünk.

Az általunk összeállított programok IDE kattintva tekintheőek meg.


Miért érdemes egyből erdélyi utazási irodához, a Mercurius Tourhoz fordulni?

A kolozsvári székhelyű Mercurius Tour utazási iroda 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy elsősorban honismereti utakat szervezzen, és megismertesse az összmagyarsággal Erdély természeti, történelmi, kulturális és emberi értékeit.

Csapatunk tudja, hogy ezeket a kincseket jó minél hamarabb megismerni, ezért kiemelkedő célcsoportjaink azok az iskolák, amelyek Erdélybe szerveznek tanulmányi vagy vakációs kirándulásokat a Határtalanul! programon belül, vagy attól függetlenül.

„A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Most, eredj és élj, mert a világ a tiéd.” – Hamvas Béla

Utazási irodánk kolozsvári székhelyű, munkatársai tősgyökeres erdélyiek, akiknek:

    • helyismeretük és tárgyi tudásuk nagy
    • értenek a diákok nyelvén, nem unalmas felolvasást tartanak
    • többéves idegenvezetői tapasztalattal rendelkeznek
    • tudják, hol lehet parkolni, hol vannak „technikai” helyek, pénzváltók, kinél van a templom kulcsa, kinek kell telefonálni, hogy a „kapuk” kinyíljanak. Egyszóval jól kidolgozott forgatókönyv szerint cselekednek, mögöttük pedig az iroda munkaközössége áll, akik figyelik kollégáik útvonalát, és szükség esetén segítenek.
    • rugalmas emberek, akik könnyen beilleszkednek a kiránduló csapatba

Fő célunk az, hogy a diákok ne egy unalmas, monoton előadásokkal telített utazáson vegyenek részt, hanem úgy sajátítsák el az új ismereteket és készségeket, hogy szinte észre sem veszik: fiatalos csapatban játszva, kirándulva, túrázva, szórakozva, miközben új tájakkal, emberekkel – egy egészen más világgal ismerkednek meg.

Mottónk – Túra és kultúra megismetetése Erdélyben – a diákok nyelvén így hangzik: Cool-túra Erdélyben